Sunday, November 18, 2012

Yasin dan Al-Fatihah for Arwah Abah

Assalamualaikum..

sudah 14 hari abah meninggalkan kami sekeluarga. Hari niyh mak, akak dan abang buat kenduri untuk arwah abah. :") seriesly i miss my father a lot!!..

Kalau ta mesty dayah dengar merajuk abah.. abah mesty cakap "ingatkan da ta rindu abah dah". Setiap kali dayah col abah.. mesty abah cakap cam tuh. :') maybe tandanye dayah akan merindui abah buat selamanya2

Permergian abah 6.11.2012 pada petang disebabkan Kanser Small Lung Disease.. berita yang sangat mengejutkan sebab baru jek beberapa hari sebelum abah meninggal dayah lawat abah. Rupa2nya masa hari Rabu 31.10.2012.. abah mmg da sakit tenat. tapi disebabkan abah semangat.. abah masih lagi bertahan untuk melihat anak2 abah buat kali terakhir.

Thnks to my sister.. inform dayah awal2. Masa abah kat hospital abah selalu panggil nama dayah dan abang. Then  masa dayah kat hospital dayah sempat temankan abah.. bckan yasin untuk abah. Dayah mmg tengok abah mmg da tenat sangat. Sangat Tenat. Tapi abah tetap mampu genggam erat tangan dayah.. kuat sangat.. mcm abah ta na lepaskan dayah.. dayah sedihh sangat.. 



dayah terpaksa balik ke Unimas sbb na amek exam ms hari selasa malam tuh. Tapi apa yang ta disangka abah da meninggal pada pukul 6.20pm. Akak dayah inform pukul 7.00pm lebih dan ms tuh jugak dayah ontheway na amek exam yang lain. Dugaan Allah.. hati niyh siapa yang tahu.. Allah sahaja yang tahu. Ta disangkat amat terkilan sbb ta da kat sisi ayah pd saat2 akhir. Dayah ada belikan ubat pon ta sempat na makan.

Malam tuh jugak dayah sedaya upaya carik flight tapi ke JB tada. Jus ada pon esok pagi pukul 10 pagi. Masa tuh pun akak bagitahu abah da dikebumikan. Disebabkan dayah ta da pilihan dayah beli tiket kuching-KL pukul 11.00 malam, malam tuh gak dan beli tiket paling awal Kl ke Jb pukul 7.30 pagi.

Alhamdulillah.. dayah sempat cium dahi abah sebelum dikebumikan. Cuba bayangkan org yang tersayang terbaring kaku dengan kain kafan. Sesungguhnya Allah lebih menyayangi arwah abah. Tapi ms cium dahi abah lain.. lain dari dayah cium dahi abah ms abah masih hidup lagi.

Pukul 10 lebih.. upacara pengebumian berjalan dengan lancar. Semua berjalan dengan lancar. Tapi ada beberapa hal y dayah terasa. Dayah sangat terasa dengan kawan baik sendiri yang katanya akan dtng ke kenduri arwah abah. Tapi ta datang. Kan lebih elok msg ta dapat dtng.

Abah.. masa abah masih hidup abah selalu ta da kat rumah sbb abah 
berpenat lelah mencari rezeki untuk kami..
Dulu.. lepas abah ada operasi malam.. mesti abah belikan makanan faveret masing2 :)

Tapi sekarang.. abah takan balik buat selama-lamanya..
Dayah syg abah..abah maafkan dayah selama dayah bersama abah..
abah byk bekorban untuk kami sekeluarga
sesunggunhya abah among da bes father in the world :')




Thnks to my Mum., akak2 dan abng y sentiasa mengambil berat dan memberi komitmen y sangat baik. ^_^. Alhamdulillah dayah mempunyai kawan yang senantiasa mengambil berat tentang dayah.. Adira, shaiidah, fafa, hanis dan housemate.Muhd Anwar y sy sayangi :)..alhamdulillah dayah disekelilingi kawan2 y sangat penyayang dan saudara-mara yang selalu ambil berat tentang dayah. :') May Allah Bless U 

ape2 pon life must be go on. Tambahkan amalan :) InsyaAllah amin,

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...